Tori

Joensuun kauppatorin ilme uudistuu keskustan olohuoneeksi. Muutokset parantavat alueen kaupunkikuvaa, turvallisuutta ja viihtyisyyttä. Joensuun kaupunki vastaa torin ja sitä ympäröivien katujen rakentamisesta, Pohjois-Karjalan Osuuskauppa (PKO) puolestaan torin alle tulevasta pysäköintilaitoksesta.

Esiintymislavasta tulee kaksipuolinen: pienempi puoli on kävelykadulle päin, isompi puolestaan torille. Lavalle on tulossa iso screen. Lavan rakenne verhoillaan puulla ja katemateriaalina käytetään kuparia.

Kävelyn ja pyöräilyn olosuhteet kohentuvat torin uudistuksessa merkittävästi. Esimerkiksi Siltakadusta tulee kävelykatu Kirkkokadun ja Torikadun väliseltä alueelta. Torin ympäristöön saadaan liki 500 uutta pyörätelinettä.

Oikean bussin löytäminen helpottuu ja vaihtomatka lyhenee, koska vaihtopysäkkialue keskitetään Koskikadulle.

Pysäköintipaikkaa hakeva liikenne keskustassa vähenee. Joensuun kaupungin ja PKO:n välisen vuokrasopimuksen mukaan torille on rakennettava maanalainen pysäköintilaitos, jossa on oltava vähintään 330 autopaikkaa.

Vanhan kauppahallin kohdalle on varattu liikerakennukselle tontti, jonka kaupunki on vuokrannut PKO:lle. PKO:n mukaan mahdollisen liikerakennuksen tarkempi suunnittelu aloitetaan, kun toriparkin toteutus on lähtenyt kunnolla liikkeelle.